Hírek, közlemények
2013.11.12. - Ne húzzuk meg a nadrágszíjat!

A kábel TV társaságoknak számos kiaknázatlan lehetőség áll rendelkezésére, hogy bevételeiket növeljék. Hogyan valósulhat ez meg a gyakorlatban és mi szükséges a megvalósításhoz? Ezekre a kérdésekre kereste meg a választ a Netfone Telecom Kft.: ma már számos partnere számára marketing együttműködést is nyújt és vállalja az általa kidolgozott értékesítési modell gyakorlatban történő megvalósítását.

A Média Kábel Műhold magazinban megjelent teljes cikk PDF formátumban letölthető itt!

2013.09.20. - Van Gogh álmai

A VAM Design Centerben megnyitott Vincent Van Gogh álmai című kiállítás támogatói vagyunk.

A kiállításról további információkat talál a www.vangoghkiallitas.hu címen!

2013.04.15. - Vissza a jövőbe - Üzleti telefonszolgáltatások

Az új adónemek bevezetése jelentősen megnehezítette a kábelvilág életét. A talpon maradásért vívott küzdelemben a növekedés lehetősége egyre távolodni látszik, holott valójában karnyújtásnyira van.

A Magya Kábel Magazinban megjelent teljes cikk PDF formátumban letölthető itt!

2012.11.26. - 1,5 millió eurót fektet a Morando a Netfone-ba

A Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 1,5 millió eurós tőkebefektetésről állapodott meg a Netfone Telecom Távközlési Szolgáltató Kft-vel, így jelentős fejlesztések várhatók az innovatív telekommunikációs szolgáltatások ezen részpiacán.

A jelentős növekedési potenciállal rendelkező, innovatív tevékenységet végző társaságok fejlesztését célzó alap tőkeemelésével a Netfone jelentős fejlesztéseket hajthat végre a virtuális mobilszolgáltatási (MVNO) üzletágában. Eközben képessé válik további befektetések végrehajtásával aktívan részt venni a telekommunikációs piacon zajló konszolidációs folyamatban is. A tranzakcióban résztvevő pénzügyi tanácsadó a BDO Magyarország volt.

A Morando befektetési tevékenységének egyik fókuszát IT és telekommunikációs cégek jelentik. Az alap a megvizsgált befektetési célpontok közül a Netfone Telecom Kft-t kábeltévés nagykereskedelmi megoldásainak, üzleti partnerek számára kínált szolgáltatásainak és megalapozott fejlesztési terveinek köszönhetően választotta befektetési portfoliójába.

Az üzleti célok között szerepel a nagykereskedelmi hangszolgáltatások további bővítése kábeltévé szolgáltatók számára – ezen a területen a Netfone már ma is piacvezető.

A tevékenység magában foglalja a szolgáltatók kapcsolódó marketing és értékesítési feladatainak kiszervezését is. A társaság hasonló modellt kíván megvalósítani a virtuális mobiltelefon-szolgáltatás (MVNO/MVNE) területén is, ahol a kábeltévé és egyéb szolgáltató társaságok kiszolgálását célzó üzletágát a legjelentősebb üzleti területté kívánja fejleszteni.

A Morando Zrt-vel kötött stratégiai együttműködés emellett lehetőséget biztosít a társaság számára a

„A Netfone fő erősségének a kiterjedt és minőségi szolgáltat

„Ebben a rendkívül gyorsan változó, rengeteg lehetőséget kínáló üzleti szegmensben a fejlődés egyik legfőbb gátja a pénzügyi források hiánya – magyarázta Kun István, a Netfone értékesítési és marketing igazgatója. – A kockázati tőkebefektetéssel lehetőségünk nyílt arra, hogy az új MVNO üzletág felépítése mellett meglévő szolgáltatásaink piacát is jelentősen bővíteni tudjuk. A stratégiai együttműködés keretében képessé váltunk további befektetések végrehajtására is.”

„Büszkék vagyunk, hogy részt vehettünk ebben a tranzakcióban, amely jó példája annak, mennyire meghatározó lehet a tanácsadó szerepe egy befektetési projekt sikerében – mondta a Huth Gabriella, a BDO pénzügyi tanácsadási üzletágának partnere. – Annak érdekében, hogy a Morando tőkebefektetése szilárd alapokra épüljön, a tranzakciós döntés előtt a Netfone működésének pénzügyi átvilágításán kívül a jövőbeli fejlesztéseket tartalmazó üzleti terv kidolgozásában is kulcsszerepet vállaltunk.”

Háttér-információ

A Morando és Netfone közösen kialakított stratégiája a következő négy pilléren áll.

  1. A Netfone továbbépíti a kábeltévé szegmensben jelenleg is piacvezető pozícióját a nagykereskedelemi hangszolgáltatás területén.
  2. A Morando és a Netfone közösen vesz részt a telekommunikációs piac felgyorsult konszolidációs folyamataiban. A tranzakciók lebonyolításában a BDO pénzügyi tanácsadási csapata továbbra is stratégiai partnere a konszolidáló társaságoknak.
  3. A Netfone Kft a tőkeemelésnek köszönhetően új, jelentősen kibővített célkitűzésekkel kívánja elindítani MVNO/MVNE üzletágát. A társaság korábbi tevékenységének köszönhetően elsőként kötött MVNO szerződést a Vodafone-nal mobil internet szolgáltatásra. A mobiltelefon-szolgáltatásbevezetésével a Netfone a vezetékes telefonszolgáltatás területén sikerre vitt nagykereskedelmi modellt kívánja megvalósítani a kábeltelevíziós piaci szegmensben is.
  4. A Netfone az üzleti szegmensben szintén kiemelkedően innovatív szolgáltatásokkal és megoldásokkal rendelkezik mind a vezetékes telefon, internet, mind a mobil távközlés illetve az IT megoldások területén, ahol szintén az aktív piaci terjeszkedés a kitűzött cél.

A tranzakció keretében végrehajtott tőkeemelés biztos alapot szolgáltat a Netfone Kft dinamikus növekedéséhez.