Általános ismertető
"A telefon – magyarosított, mára már elavult nevén távbeszélő – olyan távközlő eszköz, mely beszédet továbbít elektromos jelek formájában. … A telefon ma az élet egyik legalapvetőbb és legismertebb készüléke." - www.wikipedia.hu

A Netfone Telecom KTV Nagykereskedelmi Telefon szolgáltatás lényege, hogy a kábeltelevíziós vállalkozások és internetszolgáltatók részére olyan megoldást nyújtson, hogy ezen Szolgáltatók saját nevükben adhassanak a meglevő és új ügyfeleik számára teljes értékű vezetékes telefonszolgáltatást. Ehhez a Szolgáltató az NHH által nyilvántartásba vett telefonszolgáltatóvá válik és saját jogon szerződik az ügyfeleivel és a társszolgáltatókkal. A Netfone Telecom az első lépéstől a szolgáltatás beindításáig majd az üzemeltetésig partnere a Szolgáltatónak, így a szolgáltatás az első lépéstől számítva 90 nap alatt elindítható.

A NetFone Telecom telefonszolgáltatatás központi eleme az a Deverto Softswitch, mely megbízhatósága miatt általánosan elterjedt és használt a magyar távközlési szolgáltatók körében. Ez az eszköz végzi a hívások irányítását, biztosítja a számlázáshoz szükséges hívásrekordokat, a számhordozhatóságot és a lehallgathatóságot.

A NetFone Telecom minden segítséget megad a szolgáltatás nyújtásához szükséges jogi környezet kialakításában a szolgáltatás bejelentéstől az általános szerződési feltételeken át a számhordozási szerződések megkötéséig, a termékmenedzsmentben a tervezéstől a sikeres piacra lépésen keresztül az életciklus menedzsmentig. A tényleges értékesítési, ügyfélszolgálati és számlázási feladatokat azonban a Szolgáltató maga végzi, melyhez szintén megfelelő tanácsokat, támogatást ad a Netfone Telecom csapata.